Sisteme încălzire electrice – şeminee To Marmura Piatra Neamţ

Sisteme încălzire electrice – şeminee To Marmura Piatra Neamţ
  • 12 Nov, 2015, 01:33 PM

Dacă ești interesat de sisteme de încălzire electrice, află că există mai multe soluții, unele dintre ele extrem de competitive. Există un interes general, care pleacă de la realități economice și ajunge până la probleme de mediu și eficientă pentru sisteme de încălzire electrice, mult mai eficiente și mai sigure comparativ cu cele clasice (lemn, gaze, rețea centralizată de încălzire).

Aceste sisteme de încălzire electrice merg de la încălzirea locuinței cu energie electrică prin pardoseală, până la şeminee și calorifere electrice. Toate aceste variante de sisteme de încălzire electrice sunt ideale dacă racordarea la gaze este prea costisitoare și te poate scuti de cheltuieli importante.

De exemplu în cazul unei soluții maxime, respectiv încălzirea prin pardoseală cu energie electrică se face la tensiune monofazica, iar consumul este direct proporțional cu pierderile de căldură ale fiecărei locuințe. O bună izolare reduce costurile pentru curentul electric consumat, dar îți poți izola foarte bine casa în locul costurilor pentru a aduce rețeaua de gaze la poartă. Este foarte posibil să fii în câștig!

Este bine de spus că toate aceste sisteme de încălzire electrice au și avantaje și dezavantaje. Dacă faci o sumă, avantajele sunt mai multe. Câștigi spațiu, nu este necesară întreținerea sistemelor, durată de viață a instalației este identică cu durată de viață a clădirii, crește valoarea proprietății, iar costurile pentru încălzirea locuinței scad cu circa 25% față de un sistem convențional.

Unul din cele mai bune sisteme de încălzire electrice sunt panourile radiante. Ideea este eficientă, dar are o sumă de limite în ceea ce privește randamentul termic.

Ultimul din seria de sisteme de încălzire electrice este cel al șemineelor electrice To Marmura Piatra Neamţ, care sunt varianta ideală dacă vrei un șemineu  dar nu-l poți face pe lemne sau pe gaz. Marele avantaj este ca nu trebuie să aduci lemene și nici să scoți cenușă, iar confortul și plăcerea sunt identice. Șemineele electrice conferă toate avantajele unui șemineu tradițional, dar nu au nevoie de nici un fel de pregătire înainte de folosire și intreţinera este zero. Costul de funcționare al șemineelor electrice este mai mic decât costurile de încălzire pe lemne sau gaz.

La capitolul avantaje, pentru aceste sisteme de încălzire electrice,  trebuie menționat faptul că se potrivesc în orice decor, rezolvă problemă accesului la rețeaua de gaze, este infinit mai sigur decât încălzirea cu gaze sau lemne și nu au nevoie de întreținere și nici de revizii.

Toate aceste sisteme de încălzire electrice au câteva avantaje certe față de sistemele clasice și un mare dezavantaj și anume acela al investiției inițiale, care este mereu mai mare decât investiția în alte sistemele de încălzire. Dar investiția este amortizată rapid și produce beneficii finanaciare, pentru că în ansamblu toate aceste sisteme de încălzire electrice sunt cu adevărat rentabile pe termen lung. În ceea ce privește avantajele pentru toate aceste sisteme de încălzire electrice, trebuie spus că nu necesită proiecte, nu există pericolul de îngheț, sunt extrem de fiabile și nu au nevoie de întreținere. Consumul de energie poate fi redus prin instalarea de termostate. Toate aceste soluții alternative de încălzire a locuinței oferă un confort mai mare decât cele clasice, (riscul de explozii sau intoxicare este zero), și îți oferă posibilitatea de a regla temperatură rapid și foarte simplu la valoarea dorită.

share :